Om oss


August

Jag har alltid fascinerats av segelbåtars otroliga framfart av vindarnas krafter – inga bränslen och helt i tysthet och lugn. När jag körde min första elmoped drogs jag av tanken varför man inte även kan ha samma känsla i stan – och vill även ge fler möjligheten att köpa elmoped.

Gustaf

Som ingenjör har jag alltid intresserat mig för motorer och tror och hoppas att elmotorerna är framtiden att satsa på. Jag tycker elmopeder är speciellt bra också för att de är en viktig och hållbar komplettering till den väldigt överbelastade kommunaltrafiken.

Evess

Idén om ett klimatsmartare samhälle förde till Evess. Vi vill underlätta att välja klimatsmarta alternativ till pendling. Vi är stadsbor som gillar naturen lika mycket som staden, framför allt vill vi göra det möjligt för fler människor att bidra till att föra världens klimat tillbaka tilll vad det en gång varit – före industrialiseringen. Vi tror att en ny industrialisering i form av byte av fordon och industriutsläpp till utsläppsfria produkter är ett måste. Nya studier visar att detta är möjligt genom att delvis plantera träd som kan lagra nästan all koldioxid i atmosfären och genom att minska utsläppen. Vi planterar därför ett träd för varje fordon vi säljer. Att köra elfordon är också mycket bättre – mindre buller och mycket bättre körkänsla.