Tillbehör till Elmopeden

 

För att komplettera din elmoped och göra den extra snygg och säker rekommenderar vi alltid att ha rätt tillbehör till moppen. Nedan listar vi några absolut måste-ha tillbehör som komplement till din elmoppe.

 

 

Hjälm

 

Det första tillbehöret alla behöver när de bestämt sig för att köpa elmoped är en hjälm. Det är även ett krav vid just köp av elmoped klass 1 som omfattar elmopederna i vårat sortiment! Vi rekommenderar starkt en klassisk snygg hjälm till elmopeden. Hjälmen är en absolut kvalitets-hjälm tillverkad i Tyskland som uppfyller alla säkerhetskrav och certifikat, däribland ECE (hög säkerhets klassifikation). Vi rekommenderar även moppe-hjälmarna rb-753 Oldtimer och rb-761 Italia. Passar perfekt för både Capri och Firenze!

 

Går att beställa hos oss för 999kr och 1499kr. 

 

 

Extra batteri – Kom längre med extra batteri!

 

En stor fördel med elmopeden är att du aldrig blir beroende av att tanka på en bensinstation. Att tanka direkt i väggen var du än befinner dig är en fantastisk frihet. Det kan förstås ändå ske att du står utan ett laddat batteri då det blir dags att dra iväg till träningen eller för en längre åktur.

Det är i detta läge som du kommer att vara glad att du följde din intuition och investerade i ett extra batteri för elmopeden. Med ett batteri till har du dubbel kraft och du står inte utan din elmoppe när du behöver den som mest!

Du kan också ta med dig batteriet som en backup och försäkring om du skulle köra till platser där du inte kommer att kunna ladda batteriet som sitter i mopeden. Då vet du med säkerhet att du kommer att komma fram och att du kan ta dig hem igen utan några som helst problem.

 

När behöver du ett extra batteri?

 

Det kan vara klokt att köpa ett extra batteri tillsammans med din elmoped men det är inte ett måste. Många upptäcker dock ganska snart att det faktiskt är praktiskt med två batterier i många lägen.

 

Typiska exempel på när du behöver extra elmopedbatteri är:

 

  • När du ska köra lite längre
  • När du ska köra på många olika platser under dagen
  • När du glömmer bort att ladda det batteri du har
  • När du inte har tid att ladda batteriet

 

Lås

 

Ett annat viktigt tillbehör är ett bra och säkert lås på din elmoped så att den inte blir stulen, annars måste du snart köpa ny elmoped igen. Speciellt viktigt är att låset du köper är godkänt av ditt försäkringsbolag. Viktigt är alltså att låser har en hög säkerhets klassifikation, oftast att det är klass 3 godkänt. Det betyder att låset är testat och godkänt för att täcka stöldskyddet på din försäkring och att det är säkert. Det krävs då också att elmopeden är försäkrad för stöldskydd, dvs en hel- eller halv-försäkring. Det man behöver veta är att de flesta elmopeder man kan köpa redan har ett inbyggt styrlås som låser styret i ett fast läge. Det är dock inte stöldklassat och bör därför aldrig ses som ditt enda lås. För att vara helt säker på att ditt lås är godkänt av ditt försäkringsbolag är det bra att ringa och fråga. Ett klass 3 lås brukar räcka och vi rekommenderar att alltid låsa din moped med ett lås som är godkänt enligt klass 3.

Man kan välja mellan kättinglås, skivbromslås och bygellås. Vi rekommenderar bygellås om man låser elmopeden under en längre tid. Detta då dessa är de mest robusta låsen och svårast att bryta upp. Då kan man även låsa fast elmopeden med ett föremål som en lyktstolpe och därmed vara säker att ingen förflyttar din elmoped och bryter upp låset på annan plats. Låser man elmopeden endast en kortare tid kan skivbromslås vara tillräckligt. Viktigt att tänka på när man låser sin elmoped är att alltid placera låset så det sitter över gaffelbenen på mopedens hjul för att omöjliggöra att någon monterar av hjulet och på så sätt kan ta din elmoped. Det är också bra att tänka på att parkera och låsa din moped på ett ställe som är väl synligt för att ge en potentiell tjuv så lite möjlighet att i lugn och ro försöka bryta ditt lås.

På marknaden finns lås som varier något i pris beroende på kvalité och märke. Vissa märken som ABUS är välkända att de är väldigt svåra att bryta upp och har därför en preventiv och avskrämmande effekt på tjuvar, även om det slutligen är kvaliteten som avgör hur säker din elmoped i själva verket är. 

 

Med ovan kriterier i åtanke har vi testat oss fram vilket lås som just är bäst till elmoppen. Vi kom fram till att ABUS Granit Plus 540 är det överlägset bästa låset och har därför bestämt oss för att endast sälja detta i våran butik. Nedan kan du läsa mer om just detta låset och varför vi just bestämt oss för ABUS. 

 

 

ABUS Granit XPlus (klass 3)

 

ABUS Granit XPlus låset består av en bygel tillverkad i specialhärdat stål som är hela 30 cm lång, vilket är fullt tillräckligt för att fästa elmopeden kring en stolpe eller liknande. I kättingen finns ett lås med automatisk låsmekanism, som gör det otroligt smidigt att låsa fast moppen även på trånga ställen. Låset är av hög kvalitet och har testats för de högsta kraven och med åtanke av vädret – mycket regn och salt stänk är inga problem för låset då det även har ett låsskydd. Låset är robust och håller bra i de flesta fall, allt för att din elmoped du köpt ska vara så trygg som möjligt var du än ställt den. Bygeln är 13 mm tjock vilket gör att du enkelt fäster låset genom fälgarna och runt ett fast föremål. ABUS låsgaranti som ligger på 1000 kr är alltid med för din elmoped vilket betyder att du får 1000 kr ersättning av ABUS när något blir stulet utöver försäkringens ersättning. Läs mer om ABUS Granit XPlus 540.

 

Godkänt för din elmoped.

 

 

 

Mer om lås till elmoppen

 

De flesta elmopeder har ett lås för styret som låser sig automatiskt när den elmopeden står still och är låst. Det är en bra att ha som komplettering till ett kättinglås men bör inte ses som något substitut. För att din elmoped ska vara helt säker är det alltid rätt val att köpa ett klass 3 lås till sin elmoped. Då är du helt täckt av ditt försäkringsbolag med en hel- eller halvförsäkring på elmopeden. Viktigt att tänka på är att låset ska vara rost-skyddat vilket alla ovan-nämnda lås är. Det är även bra om det finns ett överdrag till låset så att du undviker repor när du låser elmopeden.

 

Larm

 

Alla Evess elmopeder kommer färdig-utrustade med larm. Detta gör att man varken behöver köpa till ett larm eller montera detta. Det färdig-installerade larmet har sensorer som reagerar vid förflyttning av elmopeden Vi rekommenderar även för elmopedens säkerhet att ha ett larm installerat. Detta ifall elmopeden mot all förmodan ändå skulle tjälas att den börjar tjuta vid förflyttning. Larmet har sensorer som känner av vibrationer och börjar då tjuta direkt om man inte låst upp moppen. 

 

 

Mopedöverdrag

 

Om du vill skydda din moped från salt och stänk kan ett mopedöverdrag vara värt att köpa till. Överdraget täcker hela mopeden och gör att mopeden håller sig helt torr och även fri från smuts. Ställer du elmopeden oftast utomhus kommer det även att bidra till att mopedens livslängd ökar avsevärt. Till mopedöverdraget kommer även en smidig väska där man enkelt kan vika ihop överdraget och lägga in det i väskan och därefter förvara det vid sidofacket eller under sadeln bredvid batteriet. Läs gärna mer här: mopedöverdrag

 

 

 

 

Paketpris 

 

Du bygger ditt eget paket med den elmoped från Evess som du vill ha samt de tillbehör som du har behov av.

Innan du köper din elmoppe kan du fundera lite på om du vill ha:

  • Pakethållare – Det här är valfritt men rekommenderat för dig som vill ha mer plats för packning.
  • Hjälm – Välj mellan flera olika färger.
  • Lås – Ett Abus lås är godkänt för elmopeden och ser till att den står tryggt där du parkerar den.
  • Extra batteri – Du kan köpa elmoped med ett batteri, och du kan köpa till ett batteri från start. Klicka för två batterier och få vårt paketpris för din beställning!

 

Innan du klickar vidare för att köpa din elmoped med tillbehör kommer du att se paketpriset. Nu är det bara att gå vidare till varukorgen där du tydligt ser vad ditt paket inkluderar. Gör ändringar eller beställ och se fram emot att din elmoped, hjälm, lås och extra batteri snart är hos dig! Kolla gärna in paketpriset!

 

 

Scroll Up